Velg deg selv med stolthet

Jeg syns du skal velge deg selv med god samvittighet, og praktisere egenkjærlighet for din egen, nestekjærlighetens og samholdets skyld! Når du er grei med deg, er det godt for andre. Her er noen av mine fokuspunkter - som også funker for mange andre mennesker, skal man tro vitenskapen:
_____
VELGE MED VILJE: vi har begrenset med tid og mental kapasitet. Jeg vil bruke min på det som gir meg glede og energi, så ofte som mulig. Jeg vil velge mennesker og aktiviteter som fyller meg med noe godt. Og unngå det som tapper meg og gjør meg vondt. Jeg vil ikke være en passiv passasjer, men en ansvarlig og aktiv kaptein på min egen skute. Da må jeg gjøre bevisste prioriteringer.
_____
VÆRE TILSTEDE: jeg vil fokusere oppmerksomheten på det som skjer her og nå. Unngå å løpe rundt på autopilot og være i målorientert gjøre-modus hele tida. Jeg vil virkelig oppleve livet mitt, verdsette alt jeg har, og man må faktisk anstrenge seg en del for å få det til.
_____
AKSEPTERE OG TILGI: Jeg vil alltid jobbe aktivt for å stilne den indre stemmen som er streng med meg, og som har lett for å dømme andre. Å akseptere at livet innebærer mye lidelse er viktig, for vi har alle vonde følelser og tanker, dager hvor vi ikke er på topp, mangler kontroll og gjør feil. Jeg vil være tilgivende og full av medfølelse. Jeg vil romme min egen og andres menneskelighet. Ikke fortrenge eller forsøke å bekjempe den: for da blir alt bare verre. Vi lærer hele tiden, og ut av det vanskelige vokser det nye blomster. Penere og mer levedyktige vekster!
_____
PRIORITERE NÆRE RELASJONER: Jeg vil alltid prioritere tilknytning og tilhørighet med intensjon. Om jeg må velge kommer det langt foran selvrealisering. Det er snakk om grunnleggende menneskelige behov, så før jeg fortaper meg i ambisjoner, mål og drømmer syns jeg det er lurt å spørre seg: er det noen jeg vil dele både oppturene og nedturene med? Kjærlighet er alt.
_____
I det siste har jeg brukt mye tid på å observere min indre kritiker, på avstand, og med et aksepterende blikk. Og den strenge stemmen har faktisk roa seg litt. Hva er dine fokuspunkter? Hva funker best for deg?