Med på leken

 
14352382_1433326470043019_5961328902579972549_o.jpg

Romanen Med på leken, kom ut på Gyldendal i 2016 og kan kjøpes som e-bok her. Den fikk terningkast 5 av årets ungdomsanmeldere for barnebokkritikk.no. Flere har beskrevet den som en sjangeroverskridende og feministisk dannelsesroman. Den kan med fordel leses av unge voksne og godt voksne mennesker. Især foreldre. Pia og Kristin von Hirsch, datter og mor, skrev den sammen og fungerte som et kreativt og tohodet troll hele veien. Du kan lese psykologforeningens artikkel om boka og skriveprosessen her.

Foto: Kristin von Hirsch

Foto: Kristin von Hirsch

Med på leken handler om Amalie som blir voldtatt på fyllefest, traumatisert av opplevelsen, sviktet av venner, kjæreste og rettsvesen, og som etterhvert bestemmer seg for å ta loven i egne hender og gå for hevn. Boka skildrer hvor skadelig et seksuelt overgrep kan være for et menneskes psyke, hvor mye arbeid som ligger i å komme seg videre, og hvordan gode relasjoner er essensielt for tilfriskning. Den skildrer også hvordan det å tilegne seg kunnskap og engasjere seg, kan være styrkende; Amalie oppdager blant annet psykologisk kunnskap og filosofen Simone de Beauvoir, og finner på den måten sin vei til egen frigjøring.

Lansering på Gyldendal i 2016

Lansering på Gyldendal i 2016

«Møt høstens kanskje sterkeste kvinneskikkelse i norsk skjønnlitteratur, Amalie. Tenk deg en traumatisert utgave av Pippi Langstrømpe som løfter seg selv tilbake til livet med en kombinasjon av vitebegjær og «hellig» vrede. Amalie deler vitebegjæret sitt med leseren, som får kort vei til psykologisk kunnskap uten at det virker påtrengende og belærende» - Norsk Psykologforening